Doeken en dragers

Er zijn verschillende manieren om je baby te dragen. De één draag liever met een draagdoek, de ander met een draagzak. De draagmanieren hieronder laten het ergonomisch dragen zien. Dragen in de natuurlijke houding van je baby. 

Rekbare draagdoek

Een rekbare draagdoek is ideaal voor pasgeboren baby’s. Het is een zachte doek die je voorop kan knopen. Het voordeel is dat je de doek kan omlaten als je je baby er even uit haalt. 

Geweven draagdoek

Een geweven draagdoek is in verschillende soorten materialen, vormen en maten te vinden. Je kunt een pasgeboren baby, maar ook een grote peuter in een geweven doek dragen. 

Ring sling

Met een ringsling kun je je baby op de heup kan dragen. Een ringsling is korter dan een gewone doek en wordt d.m.v. ringen aangetrokken. Een ringsling is geschikt voor een baby die met steun kan zitten.

Mei tai

Een mei-tai heeft een rugstuk en vier banden. Een mei-tai is kan gebruikt worden voor pasgeboren baby’s en grote peuters. Het is een veelzijdige drager die snel te knopen is. Geschikt voor buik en rug.

Ergonomische draagzak

Er zijn verschillende soorten draagzakken waarbij de baby in natuurlijke houding (ergonomisch) gedragen wordt. De sluitingen zijn gespen of klittenband. Een draagzak kun je snel en makkelijk omdoen.